Formulari de cerca

ACOMIADEM A JUAN MOLERES IBOR, CRONISTA OFICIAL DE SOLLANA
15/05/2017

ACOMIADEM A JUAN MOLERES IBOR, CRONISTA OFICIAL DE SOLLANA

 

El passat diumenge 14 de maig, l’Ajuntament de Sollana va rebre de manera oficial la notícia de que havia faltat, inesperadament, el cronista oficial i fill predilecte de Sollana, Juan Moleres Ibor, el qual actualment també era membre de la junta de govern de l’Associació de Cronistes oficials del Regne de València, així com membre de l’Associació Espanyola de Cronistes Oficials, acadèmic de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana i Secretari de la Delegació a València de l’Associació Espanyola d’Amics dels Castells. 

 

Moleres, llicenciat en dret per la Universitat de Salamanca,  va ser nomenat Cronista Oficial en l’any 1954. Durant estos 63 anys d’incansable i llarga trajectòria, s’havia dedicat a estudiar i investigar per multitud d’arxius i biblioteques de tota Espanya, aportant dades significatives i valuoses a la història del seu municipi en els seus interessants i nombrosos articles publicats, en els quals sempre es traslluïa el rigor científic i intel·lectual que ha caracteritzat la seua obra. El resultat de totes estes investigacions es va veure reflectit amb la publicació de la Història de Sollana en 1983,què es va tindre que reeditar l’any 2002 amb una versió ampliada i revisada, vist que s’havia quedat exhaurida la primera edició.

 

Ha sigut un investigador tenaç i perseverant, d’entranyables qualitats humanes, compaginant la seua vida familiar i laboral amb la seua passió: la història local, sempre col·laborant de manera altruista i generosa, arguments pels quals l’ajuntament li va atorgar la medalla d’or i el va nomenar fill predilecte de Sollana en 2004, dedicant-li al mateix temps i amb el seu nom,  el carrer on s’ubicava el recentment inaugurat Institut d’Educació Secundària. Amb aquest homenatge que li va fer el seu poble natal, li se reconeixia tota la seua trajectòria com a Cronista, just en el moment que feia 50 anys del seu nomenament.   

 

A Sollana s’han decretat tres dies de dol oficial i la Corporació Municipal va acompanyar ahir al fèretre així com a la seua esposa i als seus fills, des de sa casa fins a l’Església de Santa Maria Magdalena, on es va produir el soterrar. Sollana s’acomiadava amb un multitudinari acompanyament i  de manera oficial, amb respecte i estima per Juan Moleres, un gran home que sempre ha aportat de manera inesgotable molta llum a la història de Sollana i dels sollaners. Ara, queda el seu valuós llegat, que serà un honor tindre’l present en la memòria col·lectiva del nostre poble. Descanse en pau.

 

AJUNTAMENT DE SOLLANA

 

 

 

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31