Formulari de cerca

SOLLANA DIPOSITA 11 TONES DE TÈXTIL USAT ALS CONTENIDORS D’HUMANA
6/02/2017
SOLLANA DIPOSITA 11 TONES DE TÈXTIL USAT ALS CONTENIDORS D’HUMANA DURANT EL 2016 PER A DONAR-LES UNA FINALITAT SOCIAL.
 
 
El Municipi de Sollana una vegada més demostra la seua solidaritat i compromís amb el medi ambient. Així ho demostra les últimes estadístiques de La Fundació Humana, Pueblo para Pueblo, organització sense ànim de lucre que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i porta a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper. Ha recollit exactament 11.571 kg de tèxtil usat en els contenidors disponibles a Sollana durant el 2016.
 
La Fundació té instal•lats a Sollana quatre contenidors ubicats en llocs de fàcil accés. Els ciutadans hi dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals se’ls hi pot donar una segona vida. És un servei gratuït, a més representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans.
 
Aquesta xifra representa un lleuger descens respecte a l’any anterior, 2015, on vam recollir 11.967 kg, es a dir una variació negativa del – 3,42%. No obstant això les xifres demostren que Sollana és un poble molt solidari.
 
A la Comunitat Valenciana, Humana hi va recollir l’any passat 1.424 tones, un 8% més que l’any anterior gràcies a una xarxa de 650 contenidors.
 
La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic: a més de recuperar les peces, evitem el seu dipòsit en un abocador contribuint a la reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle (GEI). Cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea.

Les 11 tones recollides l’any 2016 a Sollana representen un estalvi de 36 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que el planeta agraeix.

El responsable d’Humana a la Comunitat Valenciana, Salva Palacios, indica:
 
“Els residus representen un repte fonamental en la conservació del medi ambient i en el desenvolupament sostenible. Mitjançant la recuperació de la roba usada, aconseguim reduir el volum global de residus de la fracció resta a més de possibilitar la reutilització i recuperar matèries primeres. I ho fem amb un objectiu: allargar la vida útil de la roba i impulsar projectes socials”.
 

Cóm es gestiona la roba que donem?

Les peces dipositades als contenidors d’Humana a Espanya tenen dues destinacions: al voltant del 60% se tracta a les plantes de classificació de la Fundació (n’hi ha tres: a Barcelona, Madrid i Granada) i la resta es ven a empreses de reciclatge.
Les peces tractades a les plantes es distribueix així:
  • El 51% es prepara per a la reutilització: el 13% es destina a les botigues secondhand que Humana té a Espanya i el 38% es tracta de roba i sabates de qualitat Àfrica que s’hi exporten per a ser venuda a preus baixos a comerciants locals, per a satisfer la demanda d'aquests països, impulsar-hi l’activitat econòmica local i generar-hi recursos per al desenvolupament.
  • El 36% del tèxtil classificat es destina a reciclat.
  • El 5%, a valorització energètica.
  • El 8% a tractament final perquè està format per material que no es pot reutilitzar ni reciclar donat el seu estat.
Des de l’Ajuntament de Sollana, junt a les Regidories de Medi Ambient i Benestar Social, Àngela Bosch i Cecilia Corts respectivament, vos animem a continuar col•laborant i participant en aquest projecte de La Fundació Humana, per a poder així millorar en les xifres durant el 2017 i contribuir així a la millora del nostre medi ambient i entorn social.
 
 

 
4 contenidors a Sollana i un total de 650 a la Comunitat Valenciana

 

 
Les peces dipositades als contenidors d’Humana a Espanya tenen dues destinacions: al voltant del 60% se tracta a les plantes de classificació de la Fundació (n’hi ha tres: a Barcelona, Madrid i Granada) i la resta es ven a empreses de reciclatge.

 

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31