Formulari de cerca

SOLLANA CREA TRES RUTES PER REDESCOBRIR L'ALBUFERA
L'Ajuntament de Sollana ha posat en valor l'extensa zona agrícola de la marjal per conèixer de més a prop el Parc Natural de l'Albufera a través de tres rutes per fer ciclisme o senderisme.
29/12/2017

El terme de Sollana presenta un gran atractiu gràcies al seu paisatge que canvia juntament amb les temporades de l'arròs. La Marjal, formada per extenses zones de camps d'arròs, renova el seu aspecte i mostra el seu major diversitat juntament amb la temporada del cereal. Per exemple, des de novembre a gener, es produeix la perellonà, la inundació hivernal dels camps. Els cultius que envolten l'Albufera es mimetitzen amb ella com una gran massa d'aigua amagant molts camins i eres. Però, aquesta és només una part del cicle: l'època de cultiu, el guaret i la crema de la palla generen diversos paisatges depenent de l'època de l'any.

L'itinerari turístic té com a finalitat descobrir el patrimoni i la natura de la Marjal. Amb una constant interacció amb la fauna, la flora i, especialment, amb el llac de l'Albufera, s'han creat tres rutes per a l'oci rural:

Ruta 1. Sollana - Tancat de Sacarés - Sollana

Descripció: La primera d'elles és circular i permet trajecte per conèixer la relació del treball de l'arròs i la seva dependència amb l'entorn. Recorrerem el camí al costat de les principals sèquies que nodreixen els bancals d'arròs i descobrirem un patrimoni agrícola representat per les cases de pagès.
Distància: 17 kilòmetres 613 metres.
Ruta circular: Sí.
Punt d’inici: Estació rodalies de Renfe de Sollana.
Punt de finalització: Estació rodalies de Renfe de Sollana.
Punts d’interés: Casa Pont del Coixo, Venta de Mina, Tancat de Sacarés, llac de l’Albufera, Trilladora de Benlloch, Casa dels Catalans, Casa dels Sis-centes.

 

Ruta 2. Sollana - Portet de Sollana - Motor de la Ratlla - Ullal Font de Forner - Sollana

Descripció: A la segona, ens situa també al cor del terme de Sollana, fins apropar-nos a enclavaments naturals. En bici, podrem arribar al Port de Sollana a la vora del llac, el tancat de Mília, conegut com el filtre verd que depura les aigües a través de flora autòctona o l'ullal de la Font del Forner un petit llac protegit que atreu aus en èpoques de migració.
Distància: 23 kilòmetres 735 metres.
Ruta circular: Sí.
Punt d’inici: Estació rodalies de Renfe de Sollana.
Punt de finalització: Estació rodalies de Renfe de Sollana.
Punts d’interés: Portet de Sollana, llac de l’Albufera, Casa Borràs, Casa Company, Casa Barrento, marjal i séquies del Romaní, Casa de l’Ale, Casa del Moliner, motor i séquia de la Ratlla (Tancat de la Ratlla), Ullal de la Font de Forner.

 

Ruta 3. Sollana – Llacuna del Samaruc – Torre de Trullàs - Sollana

Descripció: A la tercera, on arribarem al terme d'Algemesí per veure la llacuna del Samaruc i podrem visitar la Torre de Trullàs de Sollana considerada patrimoni cultural valencià.
Distància: 17 kilòmetres 418 metres.
Ruta circular: Sí.
Punt d’inici: Estació rodalies de Renfe de Sollana.
Punt de finalització: Estació rodalies de Renfe de Sollana.
Punts d’interés: Torre de Trullàs, Llacuna del Samaruc.

 

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31